Tandarts tarieven

Nederland is het enige land in Europa waar sprake van een volledig gereguleerde mondzorg.

Dat wil zeggen dat de tarieven die door de tandartspraktijken gehanteerd worden over het algemeen gelijk zijn. Verschillen in kosten kunnen nog wel ontstaan doordat er vaak meerdere keuzes te maken zijn en dat er verschillen kunnen zijn in materiaal- en techniekkosten. Voor meer informatie over de tarieven in de mondzorg kunt u terecht op Mondzorgkosten.nl en voor meer informatie over aanvullende tandartsverzekeringen kunt u kijken op de website Vergelijkmondzorg.nl.

Tandtechniek tarieven

Sinds 2018 heeft de NZa aangegeven dat wij als tandartsen inzicht moeten geven in de inkoopprijzen van ons techniekwerk. De exacte uitvoering van deze wens is niet geheel duidelijk, wij hebben dit zelf geprobeerd zo duidelijk en compleet mogelijk te doen.  Mocht u twijfels hebben of meer duidelijkheid willen, bel of e-mail ons gerust. U kunt op verzoek ook altijd een kopie van de originele technieknota van ons ontvangen.

Hieronder vindt u de prijslijsten van de drie tandtechnische labs die 99% van ons werk uitvoeren. Let op, in 2022, 2023 en 2024 zijn vrijwel alle tarieven verhoogd. Hou rekening met stijgingen tussen de 5 en 15% t.o.v. vorige jaren.

Uw mondzorgrekening

Samenwerking met Infomedics

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom hebben wij het versturen en innen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Uw gegevens zijn veilig

Infomedics hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacygevoelige gegevens. Het bedrijf is daarom ISO27001 gecertificeerd, net als alle dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw rekening te kunnen maken en versturen. Deze certificering wordt elk jaar opnieuw beoordeeld en vernieuwd. Meer over privacybescherming leest u op www.infomedics.nl/privacy.

Wat staat er op uw zorgrekening?

Uw rekening is opgebouwd uit de verrichtingen die wij tijdens de behandeling hebben uitgevoerd. Bij elke verrichting hoort een vast tarief dat door de Nederlandse Zorgautoriteit is vastgesteld.

Wilt u weten welke tarieven voor tandheelkunde er zijn? Kijk dan eens op www.allesoverhetgebit.nl.

Uw rekening op papier of online?

Als u uw rekening online wilt afhandelen heeft onze praktijk uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer nodig. Deze gegevens worden door Infomedics gebruikt om u veilig toegang te verlenen tot het online portaal waar uw rekening klaarstaat. Als u inlogt op uw Infomedics portaal, vult u de SMS-code in die u van Infomedics ontvangt. Wilt u uw rekening liever op papier ontvangen, dan kunt u dat op uw portaal zo instellen. Meer informatie vindt u op www.infomedics.nl.

Betalingsregeling

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Servicedesk van Infomedics op 0900 – 404 94 04 (€ 0,35 per gesprek). Zij kunnen u helpen met een betalingsregeling.