Facings

 • FACINGS. NATUURLIJK.

  Niet tevreden over de vorm van uw tanden? Maar u wilt niet dat grote delen van uw gebit worden verwijderd? Facings zijn een prachtige methode om een minimale ingreep een prachtig eindresultaat te bewerkstelligen. Onze facings zijn flinterdunne maar supersterke hoesjes, met een volledig natuurlijke uitstraling.

Facings

Het bedekken van een tand met een dun schildje van keramiek noemen we een facing. Een facing kan een mooie oplossing zijn om een verkleurde tand te maskeren, een spleetje te sluiten of een mooie witte glimlach te krijgen.

Wat zijn facings?

De kleur of stand van een tand kun je op verschillende manieren wijzigen. Je kunt dit met tandkleurig composiet of porselein doen en dit noemen we een facing. Met facings zijn waanzinnig mooie resultaten te bereiken en soms hoeven we niet eens de boor te gebruiken.

Voelen facings anders aan in de mond?

Een facing gaat volledig op in de huidige vorm van je eigen tanden. Door het wijzigen van de vorm van je tanden kun je wel enkele dagen last hebben met praten en eten. Dit gaat na enkele dagen wennen altijd weer over.

Hoe houd ik een facing schoon?

Het reinigen van een facing is in essentie niet anders dan het reinigen van je tanden of kiezen. Zo is het belangrijk om 2x per dag te poetsen en daarnaast ook tussen de tanden en kiezen te reinigen. Voor vragen of extra hulp kun je altijd terecht bij je behandelaar.

Onze resultaten

 • 6 facings

  Bij deze mevrouw was er forse slijtage opgetreden bij de voortanden. Tevens wou mevrouw graag minder ruimte tussen de voortanden.

 • Er is hier gekozen voor 6 flinterdunne facings. Door weefselsparend met een microscoop te werken konden de facings geheel in het glazuur worden gehouden.

 • Twee facings

  Deze meneer stoorde zich aan de stand van de twee voortanden.

 • Er zijn 2 ultra-dunne facings vervaardigd met een prachtig eindresultaat.

Meer informatie? Maak gerust een afspraak om alle mogelijkheden door te spreken.

© Copyright - Mondzorg Nieuwegein