Mondzorg Nieuwegein is begonnen als tandartsenpraktijk Jutphaas ( ook vaak tandartsenpraktijk Minderaa genoemd). De praktijk is opgericht door Jack Minderaa en is per 1 januari 2018 overgenomen door Katja van der Kley-van Geffen en Sjoerd van Heijst.

Hieronder een klein stukje over de historie geschreven door de oprichter in 2017:

1 maart 1980 startte ik als tandarts mijn praktijk aan de Almalaan 10 in Nieuwegein. Ik had dit pand al gekocht in augustus 1979. Met familie/vrienden e.d. zijn we toen van alles gaan verbouwen. Ik had al gelijk dit adres doorgegeven aan de toenmalige ziekenfondsen (Voorzorg en Hulp bij Ziekte VHZ, St.Liduina, later RZMN/ANOVA/AGIS).
Onverwacht stopte in december 1979 collega tandarts Wesseldijk aan het Drilleveld in de wijk Jutphaas in Nieuwegein. Zijn patiënten belden boos naar het ziekenfonds dat hun tandarts zomaar was vertrokken; men kon ze toen gelijk bij mij inschrijven. Bij de opening van de praktijk waren er al 500 ingeschreven patiënten, waar ik mijn handen aan vol had. Het werd zelfs zo druk dat vanaf september 1980 er al een collega kwam meewerken. Er zijn er velen geweest, o.a. Peter Muller, Willemien Rimmelzwaan, Ona Citteur, Yolande Korswagen, Marcel Kasbergen, Carolien Berghuis, Jeroen Huigen. Al deze collega’s hebben bijgedragen tot wat nu Tandartsenpraktijk JUTPHAAS is. Na ca. 36 jaar doe ik het inmiddels wat rustiger aan en laat met een gerust hart e.e.a. over aan ons huidige team. – Jack Minderaa