Fundering / Houtskelet opbouw – 26-09-2022

Dankzij het harde werk van de firma Reinsmabouw is de fundering gestort, binnen de eerste dragende muur geplaatst en is buiten begonnen aan de houtskelet opbouw. Wel mooi om te zien dat we nu wat meer al in de “opbouwende” fase zijn belandt!

Binnenruimte vrijwel volledig leeg nu, opbouw begint! – 9-09-2022

Binnen in het pand zijn nu vrijwel alle niet dragende muren verwijderd. Verder zijn er ook een aantal muren die we konden laten staan, dat scheelt weer. Helaas zijn we er wel achter gekomen dat het dak in slechtere staat is dan we dachten, dus ook deze zal vervangen moet worden. Zoals altijd heeft ieder nadeel ook een voordeel, dus we gaan gelijk de isolatiewaarde van het dak flink verbeteren.

Verder is de uitbouw aan de voorzijde nu gestort en zijn 6 heipalen aangebracht. De contour van onze nieuwe praktijk begint langzaam al een beetje te komen!

Sloop begonnen – 22-08-2022

De heren van Reinsmabouw zijn vorige week begonnen met het verwijderen van de niet dragende muren, kozijnen, kasten etc. Dat betekent dat we nu zelfs iets voor op schema liggen..!

Beginsituatie – 20-08-2022

Foto’s onderaan toegevoegd van de beginsituatie.

Het begin, een nieuwe locatie! – 18 juli 2022

Zoals vele van jullie weten zijn we lang bezig geweest met plannen om de almalaan 10, het adres waar we nu al 42 jaar gevestigd zijn, grondig te verbouwen. Soms lopen de zaken in het leven anders dan je zelf van te voren had bedacht. Zo kwam een aantal weken geleden een ander pand op ons pad, een gebouw dat voldoet aan al onze wensen en helemaal is ingericht voor de zorg. Zo zouden we op de almalaan altijd nog verdeeld zitten over 3 verdiepingen, maar op deze locatie kan alles gelijkvloers worden ingericht. Tot onze vreugde hebben we dit pand, de Mondriaanlaan 9, kunnen kopen! Op vrijdag 15 juli 2022 hebben we de sleutel gekregen en zijn we officieel de trotse nieuwe eigenaar van dit pand. Op deze plek zullen we jullie proberen op de hoogte te houden van de voortgang van de verbouwing. Het plan is dat we begin volgend jaar (januari 2023) over kunnen naar deze nieuwe locatie. Een paar voordelen van deze nieuwe locatie op een rij:

  • Alle behandelkamers zijn straks op de begane grond;
  • Locatie is slechts op 400 meter afstand van de huidige praktijk, met ruime parkeermogelijkheden voor de deur;
  • Het nieuw pand zal voldoen aan de laatste richtlijnen en van het aardgas af gaan;
  • Duurzaam ingericht:  zonnepanelen, WTW installatie, HR++ glas, LED verlichting, VRF warm/koelinstallatie etc.
  • We kunnen ook de komende jaren weer met een gerust hart aan alle WIP richtlijnen voldoen;
  • Er zal ook (beperkt) ruimte zijn voor nieuwe patiënten, de focus ligt eerst in het terugdringen van de wachttijden;
  • Onze oude praktijkpand, de almalaan 10, zullen we als woonhuis weer op de markt brengen;

Bezoek regelmatig deze pagina voor de laatste berichtgeving!