Einddatum verbouwing

We gaan 15 februari 2023 verhuizen en 20 februari zullen wij open gaan op de mondriaanlaan 9!

We zijn verhuisd! – 18-02-2023

Het laatste bericht in deze blog, dankzij het harde werk van ons hele team, vrienden en familie zijn we succesvol verhuisd naar ons nieuwe onderkomen op de Mondriaanlaan 9! We zijn enorm trots op het eindresultaat en hopen dat u er ook blij mee zult zijn. Een paar laatste foto’s en tot snel!

Het einde komt in zicht! – 17-01-2023

Weer een maand verder, we beginnen veel onderdelen nu af te sluiten. Het stucwerk is (eindelijk) droog, ventilatie en VRF is bijna operationeel, lichten en systeemplafond zijn geïnstalleerd, lichten buitenzijde zijn gemonteerd, belettering op het pand is geplaatst en de toiletten zijn bijna klaar.. het gaat ergens op lijken!

Volgende week komt de vloer er in, er wordt nog druk geschilderd en de deuren moet ook nog geplaatst worden. Vervolgens komen de behandelmeubels, alle apparatuur en vervolgens gaan we de overstap maken. We lopen nog op schema en zijn nu erg druk bezig met alle voorbereidingen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Eerste meubels geïnstalleerd, stucwerk droogt en schilder is begonnen. – 23-12-2022

Een maand verder, tijd voor weer een update. De buitenzijde is vrijwel volledig af, de ramen en deuren zijn geplaatst en het keralit en trespa is rondom vervangen of nieuw aangebracht. Met het koude winterweer konden we goed de isolatie testen van het pand en dat lijkt allemaal goed te werken. Vorige week is een een razend snel tempo al het stucwerk gedaan op de begane grond. In totaal zijn er 135 zakken en bijna 3500 liter water op de muren gesmeerd, maar het eindresultaat mag er zijn! We lopen nog steeds mooi op schema dus we hebben nu een datum geprikt voor de verhuizing. Het wordt echt prachtig allemaal, we kunnen niet wachten om straks u te kunnen helpen op deze mooie locatie!

Nieuwe dak is aangebracht, trap geïnstalleerd en leidingwerk deels gelegd. – 14-11-2022

Voorgaande bericht al kort genoemd maar het dak is nu helemaal waterdicht en goed geïsoleerd. In totaal hebben we nu ongeveer 13cm aan isolatiemateriaal op het dak zitten dus komen we hopelijk goed de winter door.. De vele leidingen zijn deels al gelegd, de trap is geplaatst zodat je makkelijk de tweede verdieping kunt bereiken en komende week komen alle kozijnen in het pand. Planning lijkt verder allemaal goed te gaan, einddatum blijft voorlopig staan op begin maart!

Tweede verdieping! – 27-10-2022

De afgelopen twee weken is er onverminderd hard gewerkt door Bouwbedrijf van de Horst en consorten. Er is een hele tweede verdieping gerealiseerd, zoals eerder gemeld is de eerste aanzet gedaan om het hele dak te vervangen, de isolatiewaarde van het pand zal direct fors verbeterd worden.

Verder zijn de leidingen in de muren aangebracht, is de eerste bouwvergadering geweest en gaat alles in principe voorspoedig.

Voorbereidingen kozijnen, interne muren, fundering en meer – 11-10-2022

Een tijd geen berichten, maar dat betekent niet dat er niets is gedaan! Het tegendeel is waar, de oude kozijnen zijn uit het pand verwijderd. Het begin is gemaakt met de nieuwe indeling van de kamers op de begane grond. De buitenzijde van het pand is al netjes voorzien van een ruime laag isolatiemateriaal en stevige buitenzijde van Keralit. Het begint al ergens op te lijken!

Fundering / Houtskelet opbouw – 26-09-2022

Dankzij het harde werk van de firma Reinsmabouw is de fundering gestort, binnen de eerste dragende muur geplaatst en is buiten begonnen aan de houtskelet opbouw. Wel mooi om te zien dat we nu wat meer al in de “opbouwende” fase zijn belandt!

Binnenruimte vrijwel volledig leeg nu, opbouw begint! – 9-09-2022

Binnen in het pand zijn nu vrijwel alle niet dragende muren verwijderd. Verder zijn er ook een aantal muren die we konden laten staan, dat scheelt weer. Helaas zijn we er wel achter gekomen dat het dak in slechtere staat is dan we dachten, dus ook deze zal vervangen moet worden. Zoals altijd heeft ieder nadeel ook een voordeel, dus we gaan gelijk de isolatiewaarde van het dak flink verbeteren.

Verder is de uitbouw aan de voorzijde nu gestort en zijn 6 heipalen aangebracht. De contour van onze nieuwe praktijk begint langzaam al een beetje te komen!

Sloop begonnen – 22-08-2022

De heren van Reinsmabouw zijn vorige week begonnen met het verwijderen van de niet dragende muren, kozijnen, kasten etc. Dat betekent dat we nu zelfs iets voor op schema liggen..!

Beginsituatie – 20-08-2022

Foto’s onderaan toegevoegd van de beginsituatie.

Het begin, een nieuwe locatie! – 18 juli 2022

Zoals vele van jullie weten zijn we lang bezig geweest met plannen om de almalaan 10, het adres waar we nu al 42 jaar gevestigd zijn, grondig te verbouwen. Soms lopen de zaken in het leven anders dan je zelf van te voren had bedacht. Zo kwam een aantal weken geleden een ander pand op ons pad, een gebouw dat voldoet aan al onze wensen en helemaal is ingericht voor de zorg. Zo zouden we op de almalaan altijd nog verdeeld zitten over 3 verdiepingen, maar op deze locatie kan alles gelijkvloers worden ingericht. Tot onze vreugde hebben we dit pand, de Mondriaanlaan 9, kunnen kopen! Op vrijdag 15 juli 2022 hebben we de sleutel gekregen en zijn we officieel de trotse nieuwe eigenaar van dit pand. Op deze plek zullen we jullie proberen op de hoogte te houden van de voortgang van de verbouwing. Het plan is dat we begin volgend jaar (januari 2023) over kunnen naar deze nieuwe locatie. Een paar voordelen van deze nieuwe locatie op een rij:

  • Alle behandelkamers zijn straks op de begane grond;
  • Locatie is slechts op 400 meter afstand van de huidige praktijk, met ruime parkeermogelijkheden voor de deur;
  • Het nieuw pand zal voldoen aan de laatste richtlijnen en van het aardgas af gaan;
  • Duurzaam ingericht:  zonnepanelen, WTW installatie, HR++ glas, LED verlichting, VRF warm/koelinstallatie etc.
  • We kunnen ook de komende jaren weer met een gerust hart aan alle WIP richtlijnen voldoen;
  • Er zal ook (beperkt) ruimte zijn voor nieuwe patiënten, de focus ligt eerst in het terugdringen van de wachttijden;
  • Onze oude praktijkpand, de almalaan 10, zullen we als woonhuis weer op de markt brengen;

Bezoek regelmatig deze pagina voor de laatste berichtgeving!